Fena
Politika

Opozicione stranke u RS protiv prizivanja ‘Dejtona 2’: Suprostavit ćemo se tome. To je jedna od najopasnijih izjava

Lideri SDS-a, PDP-a i DNS-a, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Nenad Nešić nakon sastanka istakli su da je raspakivanje Dejtona neprihvatljivo, te da se Milorad Dodik, lider SNSD-a takvim izjavama i najavljujući Dejton 2, igra vatrom.

“Teza da je potreban novi politički dogovor po meni je jedan od najopasnijih izjava u posljednjih nekoliko godina i poziv za Dejton 2 za nas je neprihvatljivo i odlučno ćemo se suprostaviti tome”, rekao je Šarović nakon sastanka lidera ove tri stranke. 

Šarović je ponovi kako će SDS i njihovi politički partneri ostati privrženi zaključcima NSRS-a.

“Konstatovali smo da se nije krenulo u rješavanje krize izazvane nametnom Inzkovom odlukom, a dobili smo novu krizu nakon izjava Dodika poslije sastanka sa Erdoganom, da je Dejton mrtav i da treba novi politički dogovor u BiH. SDS i naši partneri iz opozicije ostaju privrženi zaključcima NSRS-a. Stiče se utisak da vlastima kriza odgovara. Umjesto da se rješava prva kriza ide se u ovu krizu koja je najopasnija”, zaključio je Mirko Šarović.

PROČITAJTE  Velika Kladuša: Nezavisni kandidat za načelnika pristupio Našoj stranci

Uz Šarovića, i Borenović i Nešić su istakli da za njih važe zaključci Narodne skupštine Republike Srpske o tome da nema odlučivanja u zajedničkim insittucijama BiH, prije svih Savjetu ministara BiH, PRedsjedništvu BiH i Parlamentu BiH ali da već danas vide ko će izdati te zaključke i postignuto jedinstvo, istovremeno naglašavajući da je to SNSD.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare