Politika

Šarović razotkrio Dodika: On je u teškoj situaciji. Traži način da napravi politički zaokret

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović je, komentirajući izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je Christian Schmidt za njega prihvatljiv kao predstavnik Kvinte, kazao da je to obična igra riječi koja se svodi na isto.

On navodi da Dodik traži način da napravi politički zaokret, a da to izgleda sasvim „normalno“.

“Politički, on je u vrlo složenoj i teškoj situaciji. Predsjednik Srbije ovih dana je razgovarao sa Christianom Schmidtom, a Dodik je tog istog Schmidta uporedio sa nekim njemačkim civilom koji je zalutao u BiH, i već je upao u problem. On je posljednjih sedmica, potpuno je jasno, samo zaoštrio retoriku, radi svog rejtinga i rejtinga njegove stranke, a sada tu istu retoriku mora prilagođavati aktuelnoj situaciji”, kazao je Šarović.

PROČITAJTE  Šarović ohladio Dodika: Nije dogovoreno da srpski poslanici ne idu na sjednicu državnog Parlamenta

Mi kao Srpska demokratska stranka i kao opozicija, dodaje Šarović, činimo ga odgovornim, kao i cijelu vlast, da nađe i ponudi rješenje za nametnutu Inckovu odluku, „ali on tog rješenja očito nema, niti ga uopšte traži“.

“Sasvim je jasno da nema ni bilo kakav plan za tako nešto, a odgovoran je jer je vlast i mora naći izlaz i rješenje radi građana Republike Srpske. Obiće mu se o glavu namjera da krizu produži i njome upravlja do slijedećih izbora, bez traženja realnog izlaza iz postojeće situacije”, poručio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.Povezani postovi: