reakcija

SDA: Neprihvatljivo je ugrožavanje sigurnosti zvaničnika, njihovih porodica i domova

Općinski odbor SDA Stari Grad Sarajevo osuđuje ugrožavanje sigurnosti izabranih zvaničnika, njihovih porodica i domova.

"Ugrožavanje sigurnosti izabranih zvaničnika, a posebno njihove porodice i porodičnog doma neprihvatljivi su.

Jutros bačena bomba na porodičnu kuću načelnika općine Stari Grad Irfana Čengića, a prije nekoliko dana u blizini kuće vijećnika Vedada Deljkovića, nažalost samo je još jedan pokazatelj u kako nesigurnom okruženju žive građani Starog Grada i Kantona Sarajevo.

Bacanje bombi, paljenje auta i ostali načini ugrožavanja sigurnosti i širenja straha postali su svakodnevnica u Kantonu Sarajevo", navode iz SDA.

Politički ambijent u Starom Gradu, a na koji, kako kažu, SDA upozorava posljednjih desetak godina kao jedina opozicija u Starom Gradu, odavno je zabrinjavajući.

"Naši vijećnici su više puta bili predmetima napada i prijetnji samo radi njihovih diskusija ili inicijativa, tako da u potpunosti razumijemo poziciju načelnika i najoštrije osuđujemo ovaj napad bez obzira na to šta bi mogao biti njegov motiv ili uzrok.

Prebacivanje ovog incidenta na prošlu vlast od strane NIP-a jednostavno nije poštena i licemjerna je, jer su upravo oni bili i prošla vlast, to jeste Trojka je sve do njegovog hapšenja stajala uz načelnika Hadžibajrića i sve njegove "metode" vladanja Starim Gradom.

U svakom slučaju, insistiramo od policijskih i pravosudnih organa da u što kraćem roku dođu do počinalaca i njihovih motiva za počinjenje ovog krivičnog djela, te da iste adekvatno sankcionišu", saopćeno je iz SDA.