Vijesti

SDA-ova Samra Ćosović dobila novu poziciju od Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH danas je na svojoj sjednici imala i određena kadrovska rješenja. Najzanimljivije je da je novu poziciju dobila i bivša SDA-ova zastupnica Samra Ćosović, ranije i Hajdarević.

Ona je, podsjetimo, pod pritiskom napustila Skupštinu KS, a nakon nje se još troje SDA-ovaca povuklo kako bi zastupnički mandat dobio Haris Zahiragić.

Danas je imenovana Disciplinska komisija Vlade FBiH za postupanje po predstavkama na rad i disciplinskim prijavama podnesenim protiv rukovodilaca samostalnih federalnih uprava i samostalnih upravnih organizacija, u sastavu Alen Šarčević (predsjednik), Sanin Pačariz i Samra Ćosović (članovi), na mandat od dvije godine.

Ovo su ostala imenovanja:

Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP BH pošta d.o.o. Sarajevo, zbog okončanja konkursne procedure. Istovremeno je data prethodna saglasnost za imenovanje Zije Brzine, Emira Sulejmanovića, Muvedeta Šišića, Denisa Zahirovića, Amira Karića, Mirela Miškovića i Josipa Bulića za članove Nadzornog odbora ovog javnog poduzeća, uime državnog kapitala, na period od četiri godine.
Izmjenom postojećeg Rješenja, za predsjednika Komisije za administrativna pitanja imenovan je Edin Ramić, a za člana Šemsudin Dedić.

PROČITAJTE  Džindić kaže da je 7 od 13 zahtjeva rudara prihvatljivo. Večeras hitni sastanak Vlade FBiH sa Sindikatom

U Komisiju za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika imenovani su Zora Dujmović (predsjednica), Aljoša Čampara, Jelka Milićević, Vesko Drljača, Nermin Džindić i Zlatko Vujanović (članovi).

Nadzornom odboru Binasa d.d. Bugojno date su prethodne saglasnosti za razrješenje Murisa Šupića s pozicije vršioca dužnosti člana Uprave – direktora ovog privrednog društva, a zbog podnesene ostavke, te za imenovanje Abaza Mandžuke za novog vršioca ove dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društva su, uime Vlade FBiH, opunomoćeni Sanela Milavić – Repak (BH Telecom d.d. Sarajevo) i Halko Balavac (BH Gas d.o.o. Sarajevo).Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare