Milan Miličević

SDS: SNSD se zapetljao u sopstvene laži, izborni zakon RS je mrtvo slovo na papiru

Predsjednik SDS-a Milan Miličević optužio je SNSD Milorada Dodika da se potpuno zapetljao u sopstvene laži, kazavši kako su nekada znali smisleno lagati, a da im sada polagano i laž izmiče kontroli.

"Našli su i novu marionetu u liku mlađanog ministra finansija BiH Srđana Amidžića koji tvrdi da nije potpisao ono što jeste potpisao - Instrukciju o privremenom finansiranju institucija BiH", poručio je Miličević.

“Naravno, našli su i krivca za svoje laži a to je, naravno, Srpska demokratska stranka i opozicija iz RS. Zašto Srpska demokratska stranka? Pa zato što nas se najviše plaše i zato što znaju da nas ne mogu pobijediti ni u Semberiji ni u Posavini, ni na Romaniji, posebno ne u Tesliću a ponajviše ih boli što im se u još nekim opštinama u kojima su do sada imali vlast smiješi poraz”, poručio je Miličević.

On poručuje SNSD-u da ne mogu pobijediti SDS ni po jednom izbornom zakonu - ni po Schmidtovom, ni po izbornom zakonu RS, ni po onom izbornom zakonu koji pripremaju sa svojim partnerima u vlasti na nivou BiH.

“Srpska demokratska stranka ni sa kim ne trguje kad je interes RS u pitanju za razliku od vas iz SNSD-a. Nikada, pa ni sada nas nisu pokolebale ni sankcije ni gašenje računa i to dokazujemo istinom i djelima za razliku od vas koji se ‘dokazujete' lažima”, tvrdi Miličević.

Pa zar Milorad Dodik, pita Miličević, nije javno na TV nastupu nudio dvije milijarde i dio teritorije RS Federaciji BiH za navodno "razdruživanje"?

“I on kao takav optužuje Srpsku demokratsku stranku da dogovara s Bošnjacima podjelu opština i gradova putem izbora pod kontrolom CIK-a. Naravno da je za SNSD sva ta priča alibi za njihovo učešće na izborima da pokažu biračima da su oni primorani iz 'patriotskih’ razloga da prihvate Schmidtov nametnuti zakon”, ističe Miličević i dodaje:

“Ne treba zaboraviti da je Izborni zakon RS već usvojila Narodna Skupština RS. Zašto ga ne provoditi? Zašto ni jedan član opštinskih i gradskih izbornih komisija u RS nije na poziv Milorada Dodika dao ostavku? Naprotiv, tražili su od CIK-a popunjavanje OIK-a novim članovima. Ostavke su podnijeli samo članovi Republičke izborne komisije RS! Sada je sasvim sigurno da će i ovaj zakon kao i mnoge druge odluke i zakoni koje je NSRS izglasali, ostati samo mrtvo slovo na papiru i poslužiti SNSD-u samo za ulog u kockanju sa interesima RS, a radi njihove lične koristi”, ustvrdio je Miličević.