nakon smjene

Sebija Izetbegović ostaje na KCUS-u: Potpisala ugovor o radu, raspoređena na ginekologiju

KCUS sebija izetbegović

Alen Pilav, novi generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS), potvrdio je da je njegova prethodnica, smijenjena Sebija Izetbegović, potpisala ugovor o radu i to za radno mjesto "ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista" na Odjeljenju za patološka stanja u ginekologiji.

"Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s Pravilnikom o radu KCUS-a i Odlukom Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju. Ovaj ugovor, dakle, nije ustupak niti znak dobre volja ni v.d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a ,već je to obaveza KCUS-a prema razriješenom generalnom direktoru.

Prema važećem Pravilniku o radu, KCUS je bio dužan da razriješenoj generalnoj direktorici ponudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme na poslovima koji odgovaraju njenom stepenu stručne spreme i obrazovanju koje posjeduje.

Na osnovu toga je Privremeni upravni odbor KCUS-a u sklopu Odluke o razrješenju generalne direktorice zadužio stručne službe Stručne nemedicinske discipline KCUS-a da riješe njen radno-pravni status.

Doktorici Izetbegović je na osnovu standardne procedure te mišljenja direktora discipline za ginekologiju i porodiljstvo, prim. doc. dr. Mohamed Abou El Ardata, ponuđen ugovor za radno mjesto „ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista" na Odjeljenu za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Dr. Izetbegović kao ljekar specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalisti ginekološke onkologije i uroginekologije ima potrebnu stručnu spremu i obrazovanje za ovo radno mjesto", naveo je Pilav.