HOROR U INDIJI

Sedmorica mu silovala suprugu pred njim, a vlasti mu nude odštetu od 11.000 eura

Trojica muškaraca dovedena su pred sud u Indiji i optužena za grupno silovanje brazilske blogerice koja je sa suprugom putovala svijetom. U toku je potraga za preostala četiri osumnjičenika koji su sudjelovali u napadu, prenosi Daily Mail.

Fernanda (28) i Vicente (63) blogeri su koji su stekli popularnost na društvenim mrežama tako što su dijeli detalje svog puta oko svijeta na motoru. Par je iz Indije krenuo u Nepal te su se zaustavili u okrugu Dumka u indijskom Jharkhandu gdje su postavili šator kako bi prenoćili prije nastavka puta.

Nakon što su zaspali, u šator su upala sedmerica mladića koji su potom silovali Fernandu i pretukli Vicenta. Po dolasku u bolnicu na društvenim mrežama su podijelili snimku u kojoj su otkrili što im se dogodilo. Vicente je rekao kako su ga napadači prebili koristeći kamenje i kacigu, dok je Fernanda otkrila i da su opljačkani iako je očito namjera muškaraca bila silovanje.

Muškarci stari između 20 i 30 godina optuženi su da su Fernandu silovali u smjenama, a prema pisanjima The Telegrapha paru je na sudu ponuđena odšteta indijskih vlasti u iznosu od milion rupija, odnosno oko 11 hiljada eura.

Par poznat kao @vueltaalmundoenmoto na Instagramu zajedno je prešao 170.000 kilometara i posjetio 66 zemalja. Sad se planiraju vratiti u Španiju gdje stanuju, a kasnije će nastaviti svoje putovanje.