Johann Sattler

Šef Delegacija EU najavio posjetu Mostaru i Širokom Brijegu: Ovo je plan aktivnosti

Razgovarat će o procesu pristupanja Uniji, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o EU programiranju i financiranju

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler posjetit će u ponedjeljak, 11. decembra, Hercegovačko-neretvanski i Kanton 10.

Kako je najavljeno, ambasador Sattler će se sastati s predstavnicima i zastupnicima skupština i članovima vlada spomenutih kantona te održati političke razgovore tokom kojih će se govoriti o procesu pristupanja Uniji, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o EU programiranju i financiranju.

Početak posjeta najavljen je za 9 sati susretom delegacija ispred zgrade Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Izjave za medije planirane su u 9,45 sati u prostorijama zgrade Skupštine kada će se medijima obratiti Džafer Alić, predsjednik Skupštine, Marija Buhač, premijerka HNK-a i Sattler.

Nadalje, u 12,30 sati počinje susret delegacija ispred zgrade Vlade Kantona 10 i početak službenog sastanka, a izjave za medije planirane su u 13,15 sati u prostorijama zgrade Vlade kada će se medijima, uz ambasadora Sattlera, obratiti i Ivan Jelčić, predsjednik kantonalne Skupštine te Predrag Čović premijer Kantona 10.