Reagiranje

Sejad Đozo tvrdi da nije bilo napeto na sastanku s Mandićem

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo reagovao je na naš članak objavljen pod naslovom: Napeto u Općini Centar, Mandić i Đozo bili na rubu fizičkog obračuna: Izglasali ste referendum – provedite ga ako znate!

Reagovanje Đoze u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Na Kolegiju Općinskog vijeća održanom u ponedjeljak 4. septembra 2023. godine prisustvovali su šefovi i predstavnici svih političkih partija i klubova koji participiraju u radu Općinskog vijeća, službi Općine Centar, načelnik Srđan Mandić i vijećnici koji su prisustvovali samoj sjednici.

Tendenciozne i krajnje neistinite tvrdnje su iznesene u navedenom pomenutom tekstu da je na sjednici Kolegija održanom jučer bilo "napeto, te da samo načelnik i ja bili ivici fizičkog obračuna".

Zbog neistinitih i netačnih navoda, te potrebe da istinito informišemo javnost, primoran sam izvijestiti vas da je sjednica Kolegija protekla u konstruktivnoj raspravi i dijalogu, bez ijednog povišenog tona, a o čemu mogu posvjedočiti svi članovi Kolegija i predstavnici službi koji su joj prisustvovali.

O čitavom toku navedene sjednice postoji i zapisnik koji ću Vam dostaviti nakon što ga ovo tijelo usvoji, ali i tonski zapis čitavog njenog toka.

Ovim putem, želim da iskažem svoje nezadovoljstvo činjenicom da sam tendenciozno u negativnom kontekstu pomenut u tekstu, kao da mi u skladu s pravilima novinarske struke niste pružuli priliku da u toku njegove pripreme iznesem svoj stav i tako odmah demantujem bezočne neistine koje su u njemu iznesene, te predočim javnosti istinu koju mogu potvrditi svi prisutni.

S obzirom da se objavljivanjem ovakvog teksta, pri čemu ne želim da vjerujem namjerno, nanosi šteta mom ličnom kredibilitetu i integritetu insistiram da ovo reagiranje objavite i prenesete u potpunosti."