NEVRIJEME U KOMŠILUKU

Situacija u Srbiji se postepeno smiruje, spasilačke ekipe evakuirale 30 osoba

Snježne padalvne prouzročile su u više područja u Srbiji brojne probleme u prometu, opskrbi strujom i komunikacijama, a vatrogasci su morali intervenirati da bi evakuirali putnike u lokalnom prijevozu
FOTO: FENA

Zbog snježnog nevremena koje je u nedjelju pogodilo Srbiju spasilačke i vatrogasne ekipe spasile su 17 i evakuirale 30 osoba, a jutros se situacija postupno smiruje.

To je u izjavi za Radioteleviziju Srbije kazao pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za izvanredne situacije srbijanskog MUP-a Miloš Milenković, koji je istaknuo kako su spasilačke ekipe i dalje u punoj pripravnosti kako bi pravodobno reagirale.

Snježne padalvne prouzročile su u više područja u Srbiji brojne probleme u prometu, opskrbi strujom i komunikacijama, a vatrogasci su morali intervenirati da bi evakuirali putnike u lokalnom prijevozu.

Težak i mokar snijeg je, uz snažne udare vjetra, rušio prijenosnu mrežu dalekovoda na području Ivanjice i Svrljiga, a na mnogim lokalnim cestama u brdsko-planinskim dijelovima Srbije, koje je pogodila mećava, promet je obustavljen.

U zapadnoj Srbiji trenutno je bez struje više od 2000 kućanstava, a na terenu su djelatnici elektrodistribucijske tvrtke koji nastoje otkloniti kvarove.

Od jutros je izvanredna situacija proglašena i u Crnoj Travi gdje je snježni prekrivač dosegnuo visinu između 80 centimetara i jednog metra, a 600 stanovnika je odsječeno od cestovne komunikacije.

"Nijedan put nije prohodan. Počinjemo raščišćavati ali nećemo moći u ovom tjednu to uraditi jer nemamo dovoljno strojeva ", rekao je zapovjednik Stožera za izvanredne situacije Slavoljub Blagojević.

Od jučer je izvanredna situacija u Ivanjici, Babušnici, Novoj Varoši i dijelovima Vranja.