Zaljubila se u zatvorenika

Sjećate li se Mirnese za kojom je tragala cijela Njemačka? U zatvoru je, zaljubljena, zaručena i čeka dozvolu za vjenčanje!

Mirnesa se sa svojim odabranikom još nikad nije srela. Nisu se vidjeli, ali se dopisuju

Mirnesa S., (42), koja u Njemačkoj služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe 1,25 miliona eura iz kompanije za prijevoz novca u kojoj je radila, iznenadila je javnost viješću da bi se uskoro mogla vjenčati.

"Zaljubljena sam, zaručena i čekam vjenčanje. Željela bih čim prije dobiti dozvolu za vjenčanje", rekla je Mirnesa S., kad su je novinari njemačkog RTL-a prije nekoliko dana posjetili i pitali koja joj je novogodišnja želja.

Mirnesa se sa svojim odabranikom još nikad nije srela. Nisu se vidjeli, ali se dopisuju. Otkrila je kako je i on u zatvoru zbog pljačke te će tamo ostati najmanje do novembra 2026. godine.

"Zaručili smo se i već predali zahtjev za vjenčanje, ali trajat će vječnost da sve dozvole budu gotove", kaže Mirnesa.

Na pitanje zašto im se toliko žuri kad su oboje u zatvoru, Mirnesa je kazala kako im je to jedina mogućnost za susrete.

Naime, zabranjeno je lično upoznavanje ili video razgovor preko Skypea. Ali sve bi to bilo moguće kada bi se ona i njezin zaručnik vjenčali.

Mirnesa S. ne sumnja da je njen zaručnik ovaj put onaj pravi.

"Tako smo slični, nevjerovatno, iz onoga što pišemo se vidi da se nevjerovatno dobro slažemo. Jednostavno bolje upoznaješ ljude preko dopisivanja. Ovo je tako intenzivno. Uvijek sam željela nekoga ko također želi djecu. Nekoga ko jednostavno čita svaku želju žene, ko se prema ženi ponaša kao prema dami. Trebala sam završiti u zatvoru kako bih upoznala muškarca svojih snova", zaključila je Mirnesa.

U kontaktu je s majkom svog zaručnika

Mirnesa je otkrila kako je u kontaktu i s majkom svog zaručnika. Rekla je kako nije tražila ljubav u zatvoru, niti još jednog kriminalca, ali se zaljubila.

"I ja sam bila ili postala kriminalac, ali to me ne čini gorom osobom. Ne biste trebali odmah osuđivati ​​osobu samo zato što je počinila jedan ili više zločina. Osoba se može promijeniti. Stariš, razmišljaš drugačije", kaže Mirnesa.

Isto je i s njezinim zaručnikom. On također želi započeti novi život, kaže ona. "Samo normalan život s malom kućom na selu. Ostavljajući prošlost iza sebe. A tu je i planiranje porodice", otkriva Mirnesa.

Tražila je cijela Njemačka

Podsjetimo, Mirnesa S. je porijeklom iz Busovače u kojoj je neko vrijeme živjela, a roditelji su je se navodno odrekli. Otac joj je preminuo prije nekoliko godina, a majka živi u Njemačkoj. Mirnesa ima brata blizanca i još jednu sestru.

Kako je kazala, zbog ljubavi je 14. oktobra 2022.godine ukrala više od milion eura iz kompanije za prijevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela potragu za Mirnesom koja je postala najtraženija bjegunka u Njemačkoj.

Za Mirnesom je čak bila raspisana i nagrada u iznosu od 37.500 eura.

Mirnesa je tokom bijega nekoliko mjeseci bila gotovo svakodnevno u medijima. Njezini susjedi su govorili kako je živjela povučenim životom, prijatelji da je voljela luksuzan život kojeg nije mogla imati, a nadasve je težila za ljubavi.

S druge strane na društvenim mrežama su mnogi slavili Mirnesin pothvat i ismijavali policiju.

Uhapšena je na aerodromu Stuttgart krajem januara ove godine kada je preko advokata najavila da će se predati. Vrlo brzo je osuđena na trogodišnju kaznu zatvora, a novac kojeg je ukrala još nije pronađen.

Nakon hapšenja je ispričala kako se zaljubila u 28-godišnjeg Roberta S. kojeg je upoznala samo dvije sedmice prije nego je u oktobru prošle godine napravila spektakularnu milionsku krađu. A na tu krađu ju je nagovarao upravo Robert koji ju je iznevjerio nakon što je opljačkala kompaniju u kojoj je radila. Nestao je s novcem, a ona se potom odlučila predati.

Za nadati se je kako će Mirnesa ovaj put u svom zaručniku, kad oboje izađu iz zatvora, doista pronaći ljubav za kojom pati i život kakvom teži, piše Fenix magazin.