zvezdi kup srbije

Skandal u Nišu: Obradović pričao o lažima, Partizanovi navijači izvjesili transparent s likom zločinca Mladića

Crvena zvezda Meridianbet osvojila je svoj 4. uzastopni trofej u Kupu Srbije pošto je u finalu pobijedila Partizan Mozzart Bet rezultatom 85:79 u duelu najvećih beogradskih rivala na završnici turnira u Nišu.

Zvezda tako je osvojila 13. državni kup u klupskoj historiji, a njen bek Miloš Teodosić je proglašen za najboljeg igrač finalnog turnira.

Pobjedničku ekkipu preevodsili su Rokas Giedraitis sa 17 i Miloš Teodosić sa 16 čoena, a poražene "Crno-bijele" Zach LeDay sa 24 i Kevin Punter 20.

Trener poraženog tima Željko Obradović je poslije meča izjavio da je laž da je "Partizan državni projekt".

"Veća laž nije izgovorena. Apelujem na ljude iz kluba da izađu sa podacima, da vidimo kako smo mi državni projekat. Ja sam kao trener osvojio mnogo trofej, ali u ABA mi je najdraži, jer znam u kakvim uslovima smo igrali", rekao je Obradović i dodao:

"Treći put nismo osvojili trofej, ali neka se zapitaju kako su ovakve sudije sudile finale. Preuzeo sam odgovornost, to sam rekao igračima.

Moji limiti su prošli, sreća da ne mogu da utječem na njih. Sreća pa imamo pauzu, da razmislimo šta ćemo i kako ćemo".

Zabilježen je i skandalozan detalj na tribinama dvorane u Nišu - transparent s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na tribini s Partizanovim navijačima koji, očito, nikome nije predstavljao smetnju.