Politika

Skandalozna poruka Orbana: Za Mađarsku je RS počasni susjed, Bog blagoslovio sve Srbe na Balkanu

Premijer Mađarske Viktor Orban pružio je podršku svom savezniku Miloradu Dodiku. Orban je izrazio nadu da će i nakon izbora imati priliku da sarađuje sa Dodikom. U njemu je kaže upoznao čovjeka koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštivanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda, prenosi RTRS.

Orban je u svom obraćanju kazao kako Mađarska RS smatra svojim počasnim susjedom.

“Mađarska i Srbija su susjedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom. Zato je ono što se kod Vas dešava za nas veoma bitno. Ima uticaja na Mađarsku i na cijeli region, ali naravno takođe utiče i na Vaše živote, dakle na živote naših prijatelja”, rekao je Orban.

Orban je rekao da je oduvijek podržavao Dodika i da se nada da će nakon izbora imati priliku nastaviti tu saradnju.

“U RS predstoje važni izbori. Dobro poznajem Vašeg predsjednika, gospodina Dodika, koji je dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, a i ja sam ponosan na naše lično prijateljstvo. U njemu sam upoznao čovjeka koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštivanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Oduvijek sam ga podržavao, zato želim i ubuduće sarađivati sa njim. Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to.

Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom prostoru Balkana”, poručio je Orban.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare