dan za slavlje

Skupština i Vlada KS: I dalje ćemo predvoditi reforme na putu ka EU

Čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo s velikim zadovoljstvom primili su vijest da je Bosna i Hercegovina dobila zeleno svjetlo od strane Evropskog vijeća za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji. Ova odluka, kako se naglašava, predstavlja važan korak prema ostvarenju našeg zajedničkog cilja - postati punopravna članica Evropske unije.

"Pregovori o pristupanju EU donose sa sobom velike mogućnosti i izazove, ali uz vašu podršku i predanost, vjerujemo da smo sposobni prevazići sve prepreke i ostvariti pozitivan ishod. Ulazak u EU značio bi jačanje naše ekonomije, stvaranje novih radnih mjesta, poboljšanje kvalitete života svih naših građana te povećanje stabilnosti i sigurnosti u našoj zemlji.

Ovaj prijelomni trenutak obavezuje Kanton Sarajevo da nastavi predvoditi reforme u jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije i stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja. Uvjereni smo da ćemo zajedničkim naporima ostvariti napredak i pripremiti našu zemlju za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Ovo je dan za slavlje i ponos, ali i dan za dodatni angažman i predan rad. Hvala vam na dosadašnjoj podršci ali i budućoj, jer svi moramo dati svoj doprinos na ovom važnom putovanju ka boljoj budućnosti", navodi se u zajedničkoj poruci iz Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.