Vijesti

Sladić objavio šta nas očekuje u narednim danima: Ovo se mnogima neće svidjeti

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić oglasio se na društvenim mrežama i objavio "balkansku prognozu" za ovu sedmicu.

"Ove sedmice za Balkan: Sušnije, sunčanije, svjetlije...", napisao je Sladić na Facebooku, ali nije sve tako sjajno i svijetlo za drugi dio sedmice.

Sladić kaže da se nastavlja promjenljivo vrijeme i to od srijede.

Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u centralnim područjma doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće lokalne pljuskove.

Od četvrtka (25. maj) preovladavat će pretežno oblačno. Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su ne samo u centralnim i sjevernim, nego i u južnim područjima zemlje.

Najviše padavina očekuje se u petak, glasi vremenska prognoza.

Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka bit će u granicama prosjeka. Od četvrtka svježije, naročito u pretplaninskim i planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11 do 17 stepeni u Bosni, a na jugu Hercegovine do 20.

Najviše dnevne temperature pretežno između 20 i 26 stepeni. Na jugu zemlje će biti do 28.

U zadnjoj sedmici maja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno s malom vjerovatnoćom za padavine.

Eventualne padavine bit će u vidu lokalnih pljuskova. Jutarnje temperature oscilirat će pretežno između 9 i 14 u Bosni, do 16 stepeni u Hercegovini.

Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 16 i 22 stepena u Bosni. U Hercegovini će biti do 25 stepeni.