na udaru kritika

Slavni All-Star košarkaš se obrušio na Nurkića: Ne možeš biti u cirkusu, ponašati se kao dio toga, a onda se žaliti

Centar Phoenix Sunsa Jusuf Nurkić kritizirao je Draymonda Greena nakon njihovog prvog susreta u NBA ligi poslije incidenta koji je doveo do suspenzije All-Star krila Golden State Warriosa na neodređeno vrijeme.

Prema riječima bosanskohercegovačkog centra, Green se nije nimalo promijenio i nije naučio lekciju.

Udarac u lice

Nurk je rekao da će biti samo pitanje vremena kada će Green ponovo počiniti istu grešku, sličnu onoj u decembru kad je namjerno udario Nurkića u lice i zaradio kaznu.

Mnogi se, pak, ne slažu s Nurkićevom izjavom. Bivši All-Star centar DeMarcus Cousins bio je jedan od njih.

"Prvo, ne možete, s jedne strane, željeti biti dio gluposti i dio cirkusa. Ponašas se kao da si jedan od tih tipova.

A onda kad te nekako nadigraju, trčiš u direktorovu kancelariju: "Pa, on se nikad neće promijeniti". To je ludost", rekao je nekadašnji igrač.

Green je dospio na naslovnice u decembru zbog suspenzije nakon što je udario Nurkića u lice tokom utakmice između Warriorsa i Sunsa.

Budući da je također gušio Rudyja Goberta u utakmici protiv Minnesota Timberwolvesa ranije u sezoni, dobio je suspenziju na neodređeno vrijeme koja je trajala mjesec i pokrivala 12 utakmica.

Žestoki dueli

Draymond se u međuvremenu vratio, a u subotu su se njih Wariorsi i Sunsi ponovno sreli. Nurkić je od samog početka pokušao ući u Greenovu glavu, prenosi Basketball Network.

Imali su nekoliko žestokih duela i verbalnih rasprava tokom susreta.

U trećoj četvrtini izmijenili su i slavlja nakon što su poentirali jedan preko drugog.

Međutim, kad se sve sabere, Drayeva statistika je bila 15 poena, sedam skokova i devet asistencija, dok je Nurkić imao tek 6-6-3.

"To je žalosno. Ništa nije naučio. Samo je pitanje vremena, opet će udariti nekog. Ne zaslužuje priliku", poručio je Nurkić nakon utakmice.

No, bek "Ratnika" Stephen Curry kritizirao je njegovu izjavu.

"Sav taj razgovor, Draymond je bio u njegovoj glavi - jasno i jednostavno", rekao je čuveni šuter Golden Statea.