posao se promijenio

Slavni glumac i režiser najavio povlačenje. “Sva romantika snimanja filmova je nestala”

Woody Allen je još jednom dao naslutiti svoje povlačenje iz filma, rekavši da je "na ogradi" oko snimanja još jednog filma nakon njegovog posljednjeg djela - "Coup de Chance".

U intervjuu za Air Mail, 88-godišnji režiser upitan je hoće li erotski triler na francuskom jeziku "Coup de Chance" biti njegov posljednji film.

"Dvoumim se oko toga. Ne želim ići skupljati novac. Smatram da je to bol u vratu. Ali, ako se neko pojavi i nazove i kaže da želi podržati film, onda bih to ozbiljno razmotrio.

Vjerovatno ne bih imao snage volje reći ne, jer imam toliko ideja", rekao je Allen, koji se proslavio i kao glumac.

"Coup de Chance" Allenov je 50. dugometražni film koji je imao premijeru na filmskom festivalu u Veneciji 2023., gdje je naišao na topao prijem.

Nakon mjeseci odgađanja – i tajnih projekcija – Coup de Chance je u Sjedinjenim Američkim Državama objavljen 5. aprila.

"Nije mi važno hoću li biti distribuiran ovdje ili ne. Kada to učinim, više ga ne pratim. Distribucija više nije kao što je bila.

Cijeli posao se promijenio, ali ne na privlačan način. Sva romantika snimanja filmova je nestala", rekao je Allen.

Allen je i ranije dijelio slične osjećaje: 2022. rekao je da je “mnogo uzbuđenja nestalo” iz snimanja filmova zbog promjenjive prirode kinematografske distribucije.

Iste godine izazvao je niz glasina o prezionisanju nakon što su španski mediji objavili da će se on usredotočiti na pisanje, a ne na snimanje filmova – iako je kasnije demantirao te tvrdnje.