SABLASNO PRAZNO

Slovaci šokirani onim što su doživjeli u Zenici, sve su objavili danas

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je najgore kvalifikacije otkako se natječe kao samostalna država. Reprezentacija koju vodi Savo Milošević završila je kao peta u grupi iza Portugala, Slovačke, Luksemburga i Islanda, a samo je Lihtenštajn bio slabiji.

Navijače posebno bole dva teška poraza od Luksemburga pa je u jučerašnjem dvoboju protiv Slovačke stadion u Zenici bio gotovo prazan. Slovačka je pobijedila 2:1, a tamošnji mediji oduševljeni su pobjedom svojih igrača, ali i šokirani sablasno praznim tribinama u Zenici.

"Naše Sokolove nije dočekala ​​tradicionalno burna atmosfera na tribinama stadiona Bilino polje u Zenici, Bosni i Hercegovini prijeti kazna zbog navijačkih nereda, a tribine na koje može stati 15.000 gledatelja gotovo su prazne", piše portal sport.sk.

"Domaći navijači ne dolaze na stadion zbog bojkota nogometnog saveza, o čemu nam govori jedan od tamošnjih novinara", dodaju Slovaci.

Slovački mediji izrazito su zadovoljni pobjedom i igrom svog tima, koji je kolo ranije osigurao plasman na Euro u Njemačkoj.

"Došli, vidjeli i pobijedili", naslov je na portalu sportnet.sme.sk.

"Bosanci su hvalili našu organiziranu obranu, a glas televizijskog komentatora odjekivao je gotovo praznim tribinama. Imali su kaznu UEFA-e koja je smanjila kapacitet za 3000, ali to ni najmanje nije utjecalo na tako lošu posjećenost", piše sajt futbalsfz.sk.