BEE GEES

Snima se biografski film o disko ikonama, režirat će ga Ridley Scott

U pripremi je biografski film o australskim disko ikonama, braći Gibbs, odnosno Bee Gees. Kako stvari stoje, reditelj bi trebao biti Ridley Scott, a producirat će ga jedini preostali Bee Gees, Barry Gibbs.

Film će prikazivati karijeru Bee Geesa, jednog od najuspješnijih bendova po prodanim albumima. Braća su karijeru započeli kasnih pedesetih. U počecima su se fokusirali na folk i soft rock, no pravi uspjeh im je došao kad su izdali album “Saturday Night Fever”. Album je postao jedan od najprodavanijih albuma ikad, a Bee Gees postali jednim od simbola disco muzike sedamdesetih.

Tokom svoje karijere, osvojili su pet Grammy nagrada, uključujući i najbitniju, nagradu za album godine.

Producent filma Barry Gibbs jedini je preostao od braće. Maurice Gibb iznenada je umro 2003. u 53. godini zbog čega su Barry i Robin prestali s radom sve do 2009. godine kad se bend ponovno oformio. No, Robin je umro tri godine kasnije, u 62. godini što je značilo i novi prestanak.

Poveznica između Ridleya Scotta s Bee Geesima seže u početke njegove rediteljske karijere. Menadžer Bee Geesa Robert Stigwood ga je pozvao da bude reditelj na filmu “Castle Accident”, u kojem su trebali glumiti članovi Bee Geesa. Film nikad nije snimljen, no ostala je želja ispričati priču o bendu. Ovaj projekt također označava ponovnu suradnju Ridleya Scotta i Johna Logana (scenarist filma), koji su zajedno radili na filmovima “Gladiator and Alien: Covenant”, “Rango”, “The Aviator” te na nadolazećem biografskom filmu o Michaelu Jacksonu, “Michael”.