3 miliona pregleda

Snimak postao viralan: Alec Baldwin napao ženu, izbio joj mobitel iz ruke. Pitala ga zašto je ubio snimateljicu filma Rust

Videosnimak sukoba glumca Aleca Baldwina s propalestinskom demonstratoricom postala je viralna na društvenim mrežama.

Snimka koja prikazuje holivudskog glumca u kafiću objavljena je na X-u, a dosad je pregledana preko 3 miliona puta. Na snimci se vidi Baldwin, koji plaća svoju narudžbu dok drži mobitel na uhu. Za to vrijeme osoba koja je snimala više je puta zatražila od glumca da kaže "Oslobodite Palestinu" kako bi ga ostavila na miru.

"Alec, možeš li molim te jednom reći 'Oslobodite Palestinu'?" vikala je žena koja je snimala glumca u inače tihom kafiću. "Zašto si ubio tu ženu? Ubio si tu ženu i nisi dobio zatvorsku kaznu? Nema zatvora, Alec" nastavila je, referirajući se na smrt snimateljice Halyne Hutchin na setu filma Rust.

"Oslobodite Palestinu, Alec. Samo jednom i ostavit ću te na miru. Ostavit ću te na miru, kunem se. Samo jednom reci 'Oslobodite Palestinu'", vikala je ona.

Baldwin, koji je otišao do vrata kafića i izbjegao kontakt sa ženom koja je snimala, tada je viđen kako savjetuje člana osoblja da nazove policiju, tvrdeći da ga ta osoba uznemirava.

"Znaš da je on kriminalac", rekla je žena koja je snimala radniku koji ih je ranije neuspješno pokušao izvesti iz trgovine.

"Hajde, Alec, samo jednom reci 'Oslobodite Palestinu', molim te… i ostavit ću te na miru. Oslobodite Palestinu. Jebeni Izrael. Jebeni cionizam. Molim te, reci to. Jednom", nastavila je osoba.

Na kraju snimke, Baldwin ju je upitao: "Možete li mi učiniti jednu brzu uslugu?" a zatim joj izbio mobitel iz ruke.

Podsjećamo, Baldwin se suočava s optužbom za nenamjerno ubistvo snimateljice Halyne Hutchins 2021. tokom snimanja vesterna Rust. Hutchins je preminula kad je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Baldwin vježbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak, koji je ranio i redatelja Joela Souzu. Suđenje za ubojstvo iz nehaja glumcu je zakazano za 10. jula.

Baldwin je odbacio odgovornost za smrt Hutchins.