Tragedija u Veneciji

Snimljen trenutak kad je autobus pao u provaliju: “Napravio je čudan manevar, nije imalo smisla”

Pojavila se snimka strašne nesreće turističkog autobusa u Veneciji u kojoj je prilikom slijetanja s autoceste poginula najmanje 21 osoba, uključujući dvoje djece. Prema najnovijim informacijama italijanskih medija, preminula je i jedna osoba iz Hrvatske.

"Automobili u koloni na nadvožnjaku. Između njih, autobus koji iznenada kreće. Radi čudan pokret. Kamere postavljene na cesti snimaju ga dok prolazi desnom stranom ceste i kreće se ‘pretjeranim manevrom‘", kažu oni koji su pogledali snimku. I na kraju pada tačno s desne strane.

"Nesreća u Mestreu. Na snimci nadzornih kamera vidi se autobus neposredno prije pada s nadvožnjaka. Autobus je vrlo težak jer je električni. Vozilo dolazi, usporava, koči. Autobus je gotovo stao prije nego što se srušio kroz zaštitnu ogradu", navodi Italijanski Il Messaggero u opisu snimke, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Nepropisni manevar, isti je dojam opisao i svjedok koji je vozio automobil iza autobusa. Nešto čudno, što u tom trenutku nije imalo smisla napraviti, a nameće pretpostavku da je vozaču pozlilo ili je zaspao.

Šta je istina, još je prerano reći, ali mogla bi otkriti videokartica koja se nalazi u autobusu i koju su vatrogasci još u ponoć pokušavali izvući, navodi Corriere della Sera.

Iako se nagađalo o bolesti vozača, nije isključena ni mogućnost sudara s drugim vozilom, a treba provjeriti i stanje kolnika te putanju kojom se autobus kretao.

Vlasnik agencije rekao je za RAI kako se na snimkama nadzornih kamera vidi da je autobus vozio sporije od 50 kilometara na sat i netom prije nesreće kočio, prenosi HRT.