ozbiljne optužbe

Šok u ABA ligi. Specijalci uhapsili predsjednika kluba, sumnja se na organizirani kriminal

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su Đorđija Pavićevića, dvoje službenika Uprave prihoda i carina Ivanu Kovačević i Veljko Đuričić i bivšeg zaposlenog u Pavićevićevoj firmi Nikicu Kovačevića, prenose podgoričke Vijesti.

Pavićević je predsjednik Košarkaškog kluba Mornar iz Bara, člana regionalne ABA lige.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva 'P' DOO B., Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva, kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja", saopćio je "Vijestima" tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On je objasnio da će SPO protiv osumnjičenih fizičkih lica podnijeti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica "P" DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, "A. D. C." , "A." i "L.I.", sa sjedištem u inozemstvu.

"I za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", dodao je on.