bijeg iz madrida

Šok u Realu. Hezonja “izdao” Musu i potpisao za najvećeg rivala

Mario Hezonja s Barcelonom je potpisao ugovor na četiri sezone.

Kako saznaje MARCA, 29-godišnji hrvatski krilni košarkaš odlučio je da napusti Real Madrid nakon što se nije uspio dogovoriti s "Kraljevskim klubom" o produženju ugovora i potpisati za Realovog najvećeg rivala u Španiji.

Tako se Hezonja vraća u redove Blaugrane, koja je već bila njegov dom između 2012. i 2015. prije odlaska u NBA ligu.

Ponudu Katalonaca Hezonja je prihvatio i njegova plaća doseže tri miliona eura neto po sezoni.

To ga čini jednim od najplaćenijih igrača u Evropi, u rangu sa Shaneom Larkinom, Mikeom Jamesom i Kendrickom Nunnom.

Hezonja, koji je u Realu činio tandem sa našim reprezentativcem Džananom Musom te predvodio madridski klub do titule prvaka Španije ove sezone, povezivao se s grčkim Panathinaikosom.

Raspitivao se i beogradski Partizan.

Također je Hezonja razmatrao opciju povratka u Sjedinjene Američke Države. Bilo je nekoliko NBA franšiza zainteresiranih za njega, iako mu nijedna nije ponudila ravnotežu između uloge i plaće da bi želio ponovno "skočiti" u Ameriku.

Međutim, niko nije očekivao da će Barcelona uskočiti u igru.

Uprkos svemu, Real ima jedan trik da zadrži igrača - ako aktivira klauzulu ugovora prema kojem može izjednačiti svaku ponudu koju Hezonja dobije od nekog drugog kluba.

Međutim, MARCA piše da se čini malo vjerovatnim da bi to mogli učiniti, jer su njihove ranije ponude bile mnogo manje od ovoga što nudi Barca.

Pore toga, potpisivanje novog ugovora s dominantnim centrom Walterom Tavaresom već podrazumijeva velike finansijske izdatke.