dvorske borbe

Šokatne tvrdnje njemačkog novinara: U Borrusiji se kovala urota protiv Terzića!

I dok su nogometaši Borussije sezonu na terenu krunisali senzacionalnim plasmanom u finale evropske Lige prvaka (poraz od španskog Reala iz Madrida 0:2), daleko od očiju javnosti vodile su se dvorske borbe.

Trener Edin Terzić (42) iznenađujuće se povukao dvije sedmice nakon londonskog finala. Na društvenim mrežama objavio je video u kojem poručuje kako je vrijeme za novog čovjeka.

Glas njemačkog trenera bosanskohercegovačkog porijekla bio je umoran, oči tužne, a u pozadini svega bila je "igra prijestolja" s kapetanom ekipe Matsom Hummelsom.

Kako u Bildu piše Michael Makus, Terzić i Hummels su se tokom sezone stalno raspravljali o ispravnoj taktici, te naglašava činjenicu da je peto mjesto u njemačkoj Bundesligi ipak preslab rezultat.

‘‘U intervjuu uoči finala Hummels je prvi put kritizirao stil igre, a Terzić je to shvatio kao drskost. U pozadini su stvari bile znatno toksičnije.

Front protiv Terzića svakim je danom bio sve veća‘‘, tvrdi njemački novinar.

Zapravo je Hummels (36) kovao urotu protiv svog šefa, te je na kraju uspio u svom naumu - Terzić više nije trener "Žuto-crnih", prenose Sportske novosti".

Nije se, međutim, usrećio ni iskusni njemački stoper.

Prvo ga selektor Julian Nagelsmann nije pozvao u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo, a klupski čelnici Hans-Joachim Watzke i novi direktor Lars Ricken odlučili su da s Hummelsom neće produžiti ugovor.

‘‘Igrač koji se na takav način pobuni protiv trenera ne smije i ne može biti nositelj nove ekipe!

Terzić, Hummels, Watzke – na kraju, u ovom slučaju postoje samo gubitnici‘‘, zaključuje Makus u komentaru.