samit u kotoru

Spajiću opet postavljeno pitanje da li će Crna Gora podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Evo šta je odgovorio

Hrvatska je uručila protestnu notu Crnoj Gori zbog predloga predsjednika crnogoske skupštine Andrije Mandića koji je rekao da će politički predstavnici Srba predložiti u Ujedinjenim narodima rezoluciju o Jasenovcu.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović je rekao svom hrvatskom kolegi Gordanu Grliću Radmanu da niko u Crnoj Gori ne dovodi u vezu zločine u Jasenovcu s kolektivitetom hrvatskog naroda ili s Republikom Hrvatskom.

Crnogorski premijer Milojko Spajić je, na pitanje da li će Crna Gora podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici i glasati za nju u UN i da li je genocid u Srebrenici neupitna činjenica, rekao kako misli da su ta pitanja dobila odgovore više puta.

„Sva bilateralna pitanja koja opterećuju region se rješavaju u prijateljskoj atmosferi. Zapadni Balkan je jedinstven, poslali smo lijepu poruku i svi bilateralni problemi koji su opterećivali multilateralne probleme…

Mislim da smo veoma blizu rješenja. Pomak je izvestan. To su velike stvari koje su se upravo desile u Crnoj Gori.

Sav napredak u budućnosti do Berlinskog procesa i drugih sastanaka, nadam se i u BiH u septembru, da ćemo imati sve te bilateralne probleme po strani i finansirati se za bolju evropsku budućnost“, kazao je on tokom regionalnog samita o Planu rasta Evrosoek unije za Zapadni Balkam, prenosi Danas.