pojačano osiguranje

Španska policija na nogama, terorističke prijetnje uoči četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka

Park prinčeva stadion panorama

Teroristička organizacija ISL (Islamska država) prijeti napadima na utakmici Paris Saint Germain - Barcelona i svim ostalim četvrtfinalnim duelima evropske nogometne Lige prvaka.

Sve su obavještajne službe već danima nervozne i na oprezu zbog prijetnji terorizma.

Islamska država danas je svojim propagandnim kanalima proširila direktnu prijetnju protiv četiri stadiona koji će danas i sutra ugostiti četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, prenosi El Nacional.

Između ostalih i Park prinčeva u Parizu, stadiona koji će u srijedu biti poprište utakmice PSG-a protiv Barcelone.

U dokumentu koji je prikupilo nekoliko obavještajnih agencija objavljena su i imema stadiona Real Madrida, Santiago Bernabeu, i Atletica, Metropolitano, koji će također ugostiti utakmice protiv Borussije Dortmund, odnosno Manchester Cityja.

Četvrti stadion kojem prijeti Islamska država je Emirates na kojem će Arsenal odmjeriti snage s Bayernom.

U istom dokumentu pojavljuje se čovjek pokrivenog lica i s pištoljem te porukom na engleskom koja glasi "sve ih pobiti".

Nacionalna policija Španije analizira prijetnju i pojačala je kontrole i obavještajne zadatke kako bi spriječila bilo kakvu vrstu napada.

I u Parizu, gdje će Barca igrati u srijedu, francuska policija također je pojačala osiguranje, također u okviru preventivne protuterorističke akcije uoči Olimpijskih igara u Parizu 2024.