u toku uviđaj

Splitska policija potvrdila da je u moru pronađeno tijelo muškarca

Splitska policija potvrdila je da je u četvrtak oko 15.50 sati u moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca.

Međutim, još uvijek nije identificirano, pa se ne zna je li riječ o osobi koja je u četvrtak nestala s motornog broda nedaleko tog otoka.

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić rekla je kako je u toku identifikacija i uviđaj na mjestu događaja, nakon čega bi se trebalo znati više detalja o pronađenoj mrtvoj osobi.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ranije danas je saopćilo da je u 14.15 sati pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim članom posade ribarice u moru hvarsko - viškog arhipelaga.

Prijatelji nestalog muškarca su u četvrtak, nakon što je pao u more, prijavili njegov nestanak, pa se odmah oko otoka Hvara i Visa krenulo u potragu.

U akciju traganja i spašavanja krenuli su radnici Lučke kapetanije Milna i Hvar. Za to vrijeme, prema informacijama iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci, na kopnu su tragali vatrogasci i plovilo iz sastava PPAP Split.

Također prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja odašiljala se 'PAN – PAN' poruka 'čovjek u moru', posredstvom Obalne radio postaje ORP Split-radio.