Akcija čišćenja

Spomen park Vraca od ove godine će se održavati sistemski i redovno. Uk: Kada vidimo u kakvom je stanju danas…

Najavljena proljetna akcija čišćenja KS

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Bojan Bošnjak posjetili su danas radnike kantonalnih javnih komunalnih preduzeća Park i Rad na Vracama te istakli da će Spomen park od sada biti sistemski i redovno održavan, s obzirom na to da je ovaj kompleks uvršten u redovni program održavanja javnih površina, za šta će biti zadužen KJKP Park Sarajevo.

"Kada vidimo u kakvom je stanju Spomen park danas, ne možemo govoriti o Evropskoj uniji, antifašizmu i našoj državnosti, ukoliko ne vodimo računa o ovako značajnim spomenicima", kazao je Uk.

Ministar Bošnjak rekao je da resorno ministarstvo od ove godine uvodi potpuno novi pristup i novu energiju kada je u pitanju održavanje javne čistoće.

"Ovim događajem najavljujemo redovnu aktivnost koja slijedi od 22. aprila ove godine a to je redovna proljetna akcija čišćenje našeg glavnog grada. Zakonska obaveza kroz izdvajanje sredstava za zajedničku komunalnu potrošnju rekordna je ove godine i s pravom naši građani očekuju vidljive rezultate", rekao je Bošnjak, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.