Napeto je

Sprema li se pakao u Mostaru: Ultrasi zvali u pomoć Torcidu i Kohortu da se osvete Red Armyju?

Nakon posljednjih navijačkih nereda koji su se desili u Stocu i Mostaru, navijači Zrinjskog Ultrasi pozvali su u goste navijače Hajduka - Torcidu i navijače NK Osijek - Kohortu.

Navodno, oni su pozvani na proslavu 30. rođendana kojeg danas proslavlja navijačka grupa Ultrasi iz Mostara.

Kako saznaje Crna Hronika, postoje informacije da ove tri navijačke grupe spremaju osvetu prema Red Armyju, odnosno, pripremaju nerede u Mostaru.

Zbog toga je Uprava policije MUP-a HNK zatražila od Granične policije BiH da zabrani organizovani ulazak navijačima u Bosnu i Hercegovinu.

- Uprava policije MUP-a HNK raspolaže pouzdanom operativnom informacijom o mogućnosti organizovanog dolaska 3 autobusa navijača iz Slavonije (Osijeka) i 3 autobusa navijača iz Dalmacije.

Isti imaju za cilj sudjelovanje na godišnjici proslave navijačke skupine “Ultrasi” iz Mostara, koja je planirana danas, 10. 04..

Također, kako navodi Crna hronika, postoje pouzdane informacijama da isti imaju za cilj izazivanje nereda u kontekstu zadnjih zbivanja na području Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, gdje je 8. i 9. aprila došlo do fizičkih sukoba između navijačkih skupina “Ultrasi” i “Red Army”.

- Traži se od Granične policije BiH da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te da na temelju ove informacije zabrani organizovani ulazak navijačkih skupina u Bosnu i Hercegovinu, a ukoliko je njihov ulazak već registrovan, da žurno izvijeste nas i ostale županijske-kantonalne MUP-ove na ruti kretanja prema Mostaru o vremenu i mjestu njihovog ulaska u BiH, kako bismo mogli poduzeti pravovremene mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, stoji u dopisu MUP-a HNK, piše Crna hronika.