nogometne legende

Sprema se veliki spektakl na Camp Nou: Messi ponovo u Barcinom dresu

Lionel Messi mogao bi se vratiti na Camp Nou i suočiti se s najvećim zvijezdama svjetskog nogometa, uključujući Cristiana Ronalda, u utakmici za proslavu 125. godišnjice Barcelone.

Želja navijača, kluba i samog Messija mogla bi se ostvariti u spektakularnoj utakmici u kojoj će prisustvovati brojne nogometne legende. Utakmica bi bila odličan paravan da se Messi propisno pozdravi od Barcelone te da mu se oda počast za sve godine u klubu.

Nakon odlaska iz Barcelone, Argentinac je kao slobodan igrač otišao u Paris Saint-Germain, a kada je napustio francuski klub šuškalo se da će se vratiti među Katalonce, no na kraju je ipak odlučio krenuti svojim putem u MLS-u s Interom iz Miamija.

Prema Goal and FootballTransfers, utakmica će se održat 29. novembra 2024., što se poklapa sa 125. godišnjicom Barcelone, piše Marca.

Za posebnu priliku predviđeno je da budu pozvani i aktivni i penzionisani nogometni velikani. Među imenima o kojima se priča spominju se velikani poput Ronaldinha, Davida Ville, Rivalda, Romária, Cesca Fabregasa, Luisa Enriquea i bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda.

No, kakva bi to utakmica Barcelone bila bez igrača Real Madrida. Nekoliko legendi Kraljevskog kluba također će biti pozvano da učestvuje u utakmici, a očekuje se da će Cristiano Ronaldo pristati igrati ako bude razriješen svojih dužnosti u Al-Nassru.

Osim toga, u igru ​​bi bili pozvani i drugi bivši poznati Merenguesi kao što su Sergio Ramos, Zinedine Zidane, Gareth Bale, pa čak i sam David Beckham, Messijev trenutni šef u Inter Miamiju.

Također se očekuju i pozivi Zlatana Ibrahimovića, Stevena Gerrarda, Johna Terryja, Diega Simeonea, Franka Lamparda i Fernanda Torresa,a cijena ulaznice za utakmicu trebala bi biti 250 eura.