Region

Sramotan oglas Splićanke: ‘Iznajmljujem stan, cijena 350 eura, ali samo rimokatolicima. Zabranjeno imati snošaje prije braka’

Facebokom se proširio oglas jedne 'gospođe' iz Splita. Građani tvrde da je oglas autentičan. Novinari Slobodne Dalmacije dali su se u potragu za oglasom - i zaista, autentičan je. Ostavila ga je jedna mlada Splićanka u zagrebačkoj grupi Podstanar.hr - najam stana/najam sobe/ tražim cimera-cimericu.

Evo oglasa:

Oglas koji je izazvao osude

"Iznajmljujem garsonijeru u Zagrebu, kvart Dubrava. Grijanje je na plin, ali postoji i ugrađen ventilator. Stan se nalazi na 4 katu, zgrada ima dizalo te se nalazi u blizini autobusnog stajališta. Kvart je relativno miran. Cijena je 350 eura plus režije. Molim vas da se javljaju samo osobe rimokatoličke vjeroispovijesti.

Riječ je o mojim uvjerenjima te ovim putem samo želim napomenuti. Isto tako unaprijed molim da izvadite dokument o potvrdi primljenih sakramenata. To lako podignete u vašoj matičnoj crkvi. Bez toga ne možete uzeti stan u najam. Ne želim ulaziti u vašu intimu, ali prednost imaju ljudi koji su braku. Može i mladi par, ali onda da se drže onoga da nema snošaja prije braka. Unaprijed se radujem novom stanaru i uspješnoj suradnji.Samo bez suvišnih komentar, hvala - napisala je ta gospođa u spomenutoj grupi", napisala je.