HAMAD MEĐEDOVIĆ

Srbija dobila nasljednika Novaka Đokovića, babo Eldin i majka Nermina su najponosniji na svijetu

Srbija ima zvanično najboljeg tenisera na svetu, ali i najboljeg mladog tenisera sveta.

Hamad Međedović je osvajanjem NextGen ATP Finala u Jeddi ostvario uspjeh karijere i nagovijestio da Srbija neće biti bez vrhunskog asa kada se Novak Đoković povuče.

Odmah po trijumfu nad Arthurom Filsom, 20-godišnji Pazarac je pozvao na teren majku Nerminu i potrčao joj u zagrljaj.

Njihovo poziranje sa trofejom je raznježilo teniske fanove i postalo hit na mrežama:

"Pratio je Roland Garos i rodila se ljubav prema tenisu, zahtjevao je da počne da trenira, muž se raspitao, našao je trenera i tako je počeo da trenira. Njemu je fascinantna bila borba za svaki poen, to mu se najviše svidjelo. Kupila sam mu obične, plastične rekete, udarao je loptice po cijeli dan, onda bi isto radio kod kuće, udarao je loptice o zid, morala sam da mu bacam, a jedna od sestara mu je stalno držala peškir, da se briše, skidao je sve poteze tenisera - ispričala je Hamadova majka Nermina u intervjuu za "RTS" prije tri godine.

Mladić iz Novog Pazara već je povezan sa Đokovićem, i to na zanimljiv način. Naime, kako ističu srpski mediji, Novak je na vrijeme prepoznao Hamadov veliki talenat te je njegovoj porodici pomagao kako bi prebrodila poteškoće s kojima se susretala.

Jer, vrhunski tenis je skup, jako skup sport. A Đoković je tokom cijele 2021. godine Hamadu plaćao trenere, putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeute i pripreme.

“Novak mi je finansijski pomagao. Daje mi sve što mi je potrebno za karijeru. Sve je pokrio. Pomogao mi je kada mi je to bilo potrebno, a i dalje mi pomaže na sve moguće načine. Sretan sam da je tu za mene”, izjavio je Hamad Međedović.

Njegov otac Eldin oduševljen je ljudskošću koju je iskazao Đoković. Sjetio se kako mu je proslavljeni srpski teniser rekao:

‘‘Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gdje zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovjek bio ako ne bih djeci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?”

Dodao je kako mu je Đoković još rekao da će i oni uzeti nekoga kome će pomoći nakon što Hamad uspije.