THOMPSON ZA ZAGRIJAVANJE

Srbijanski mediji: Hrvati dostavili UEFA-i pjesmu s ustaškim simbolima za meč s Italijom

Srbijanski portal Telegraf, na dan odlučujuće utakmice Hrvatske i Italije u zadnjem kolu grupe Eura na prvom mjestu sportske rubrike donosi tekst pod naslovom "Skandal! Hrvati dostavili UEFA-i popis pjesama za meč s Italijom, a na listi je jedna s ustaškim simbolima", ispod kojeg piše:

"Hrvatski navijači u Njemačkoj su podigli atmosferu na Evropskom prvenstvu. Međutim, dogodio se i jedan skandal. HNS je dostavio UEFA-i popis pjesama koje bi se puštale prije utakmice s Italijom. Prethodno, pred utakmice protiv Španije i Albanije, navijači su se zagrijavali uz nove himne kao što su "Najbolja kad je najteže" i "Srce vatreno" Zaprešić Boysa.

Ostale pjesme koje su se puštale na stadionu uključivale su hitove domaćih izvođača Miše Kovača, Doris Dragović, Prljavog kazališta, Colonije, Magazina, Tomislava Ivčića i Dalmatina. Ono što je zapravo izazvalo skandal je što su Hrvati dostavili spisak pjesama za Italiju, a na njemu se nalazi pjesma Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si", koja ima provokacija i ustaških simbola", piše navedeni portal.