nogometni savez bih

Šta će biti s Misimovićem?

Sergej Barbarez sutra bi trebao biti imenovan za novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovakav rasplet, ukoliko bude ozvaničen na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, predstavljao bi radikalan zaokret s obzirom na to da je Barbarez bio žestoki kritičar rukovodstva saveza i njegovih poteza.

Veliko iznenađenje

Nema sumnje da bi iza izbora Barbareza stajao aktuelni predsjednik NSBiH Vico Zeljković, kao inicijator imenovanja, ali i doskora Sergejev "ljuti rival".

Barbarezovo ime, kao potencijalnog nasljednika već bivšeg selektora Save Miloševića, prema našim informacijama iznenadilo je ne samo bh. sportsku javnost, nego i većinu članova Izvršnog odbora NSBiH.

Kako nezvanično saznaje Raport, za "operaciju" angažiranja Barbareza nije znao niti aktuelni direktor reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović, mada važi za Zeljkovićeg bliskog saradnika.

A to bi moglo biti simptomatično s obzirom na to da se, pored Barbareza, spominje mogućnost dolaska u reprezentaciju Emira Spahića koji je, ne tako davno, iznio kritike na račun Misimovića.

Razlaz u komisiji

Desilo se to krajem 2020. godine, kada su Spahić i Misimović bili članovi komisije za izbor selektora "Zmajeva".

Tada je Spahić podržao Barbareza, dok je Misimović imao drugačije mišljenje.

Kasnije je Spahić naveo "da se Misimović složio sa njim o izboru Barbareza, ali da to u svom odvojenom izvještaju nije ni spomenuo".

Na kraju je izbor pao na Bugarina Ivayla Peteva.

Sada se spominje da bi Spahić trebao biti imenovan za sportskog direktora "Zmajeva". A to povlači pitanje šta bi, u tom slučaju, bilo s Misimovićem?