ponuđene ostavke

Šta će donijeti Skupština FK Željezničar: Dimna zavjesa ili nagovještaj velikih promjena?

Jesu li čelnici Fudbalskog kluba Željezničar požurili s ponuđenim ostavkama i da li je to bio samo način da se nakon domaćeg poraza od Veleža (0:1) prije desetak dana umiri navijačko nezadovoljstvo, saznat ćemo danas, nakon sjednice Skupštine velikana s Grbavice.

"Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Jusufom Tanovićem ponudio je ostavke rukovodstvu Skupštine FK Željezničar.

Očajna serija

Sjednica Skupštine Kluba bit će održana u najkraćem roku u skladu sa Poslovnikom o radu na kojoj će se raspravljati o ostavkama članova Upravnog odbora", objavili su 30. marta sarajevski "Plavi".

Dan ranije, Željo je upisao poraz od Veleža na Grbavici, treći uzastopni, produživši agoniju ekipa koja je, do tog trenutka, u 11 posljednjih utakmica postigla samo jednu pobjedu i pala na diobu pretposljednjeg mjesta na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine!

Uslijedila je ponuđena ostavka UO-a, te sazivanje sjednice Skupštine kluba za 8. april u 17 sati u Plavom salonu Stadiona Grbavica, naravno bez prisustva medija, kako je to već postala praksa.

Šta će odlučiti najviše klupsko tijelo?

Jasno je da ni vremena ni prostora za "revolucionarne" promjene za ovako kratak period nema, naročito kad je u pitanju ono što navijače najviše zanima, a to je rezultat.

Borba za opstanak

Jednostavno, "Plavi" su osuđeni da ih aktuelni igrački kadar, koji ih je i odveo na premijerligaško dno, i čupa iz ponora. Po tom pitanju, osam kola prije kraja sezone, ništa se ne može uraditi.

Da su stvari možda krenule naprijed, govori jučerašnja odlična igra i pobjeda na gostovanju kod Sloge iz Doboja sa 3:0 (prva pobjeda van Grbavice ove sezone!), nakon koje se lakše diše.

No, da li će to olakšati pritisak na aktulne klupske čelnike, vidjet ćemo danas.

Stizale su najave o mogućem povratku pojedinih bivših čelnika u FK Željezničar, ali sve to spada u domen nagađanja, pogotovo što je upitno koliko sadašnja čelna garnitura uopće razmišlja o povlačenju.

Današnji skup mogao bi pokazati da li je možda riječ samo o "dimnoj zavjesi" ili istinskoj želji da se ustupi mjesto nekoj eventualno sposobnijoj garnituri, ako takva uopće i postoji i ovom trenutku.