planirano ubistvo

Šta do sada znamo u likvidaciji u Vilsonovom šetalištu? Sarajkić je mirno stao pored ubijenog Krše, zapalio cigaru i čekao policiju

Cijeli grad jučer je bio šokiran nakon što je objavljena vijest da je u 'špici' u Vilsonovom šetalištu ubijen muškarac.

Oni koji su se zatekli u blizini kažu da ih je prepao iznenadni rafal pucnjeva. Niko nigdje nije trčao niti, niko nije pokušao pobjeći s lica mjesta.

Pored klupe bilo je nepomično tijelo muškarca, a iznad njega drugi muškarac koji ga je mirno posmatrao i pušio cigaru. To se vidi na fotografiji koju je Raportu poslao očevidac ubistva.

Dolaskom policije na lice mjesta počele su curiti informacije o tome šta se dešavalo.

Anel Kršo i Nihad Sarajkić glavni su akteri. Ovaj prvi jako poznat policiji, ima debeo dosje i iskusan u pucanju. No, on je ležao mrtav.

Sarajkić za istražitelje naprvu enigma. Nije kažnjavan, nema ga u evidencijama policijskih agencija. Sam je nazvao policiju i prijavio se da je ubio čovjeka.

Sudeći prema (nezvaničnim) informacijama da je ispaljeno 16 metaka, a da je Kršu pogodilo minimalno 10, radi se o tzv. overkillu. Ubistvu koje se desi iz frustracije, mržnje ili neke druge negativne emocije.

Šta je prethodilo likvidaciji nije jasno.

Sarajkić je očito planirao ono što će uraditi. Navodno je dogovorio sastanak s Kršom i ponio pištolj za kojeg nije imao dozvolu, što govori da je znao da će mu trebati odnosno da će ga upotrijebiti.

Zbog čega je povukao okidač trebalo bi uskoro biti poznato s obzirom da se Sarajkić trenutno nalazi na ispitivanju u MUP-u KS.