čeka se promocija selektora

Šta god da Barbarez napravi sa “Zmajevima” pobjednik se već zna – Vico Zeljković!

Popularni Barba bio je žestoki kritičar Nogometnog saveza BiH i čekao je svaku priliku da "ubode" čelnike NSBiH

Čak i onima koji površno prate fudbal u Bosni i Hercegovini i naše loptačke (ne)prilike, šokantno je zvučala vijest da bi Sergej Barbarez trebao biti izabran za novog selektora "Zmajeva".

Ne zbog toga što 52-godišnji Mostarac već duže nije aktivan u nogometu, uostalom ne bi bio ni prva ni posljednja igračka legenda koja je bez trenerskog iskustva uskočila na klupu, pa makar i selektorsku, koliko zbog onih koji ga dovode na tu poziciju.

Nedostatak iskustva

Jer, manje-više to su isti oni koji su "izminirali" izbor Barbareza za selektora prije nekoliko godina, kada su se odlučili za Bugarina Ivayla Peteva.

Postao je tada popularni Barba žestoki kritičar Nogometnog saveza BiH i čekao je svaku priliku da "ubode" čelnike NSBiH.

“Nego, ima li iko ovdje sa iskustvom”, pisao je Barbarez svojevremeno na Twitteru (sadašnja mreža X) uz hashtag “NSBiH” i “Fino se za*ebajete”, aludiravši da je iz utrke za selektora, a zbog Peteva, otpisan uz riječi "da nema iskustva".

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković nije mu ostao dužan.

Neka uživa u komentarima

“Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor.

Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava”, komentirao je Zeljković.

I nakon svega - neviđeni zaokret i jednog i drugog.

Zeljković je potvrdio da je "Barbarez glavni kandidat za selektora", a Barbarez da je "prihvatio ponudu".

A ako se to još zvanično potvrdi danas, na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH čija će tema biti izbor novog selektora, pobjednik u sve izvjesnijem Barbarezovom selektorskom mandatu već se zna - Vico Zeljković!

"Tražili ste - gledajte"

Po principu "tražili ste - gledajte", ispunio je šef Nogometnog saveza želje navijača "Zmajeva" i začepio usta svim kritičarima, odnosno svima koji već dugo zagovaraju dolazak Barbareza.

Mudri je Vico time skinuo sa sebe u startu i moguće optužbe za (ponovo) loš izbor selektora jer je "samo ispunjavao želje navijača".

A ako Barbarez napravi uspjeh, Zeljkoviću će malo ko uspjeti osporiti epitet vizionara i ujedinitelja bh. fudbala koji je čak potisnuo vlastitu sujetu i dao šansu svom ljutom kritičaru - a sve za dobrobit reprezentacije!

Sjednica Izvršnog odbora pa press Zeljkovića

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH o izboru novog selektora bit će održana danas sa početkom u 15.30 sati.

Već za 17 sati, što nagovještava da je izbor selektora već pripremljen teren, zakazana je press konferencija.

Kako je najavljeno, predstavnicima medija će se obratiti predsjednik Saveza Vico Zeljković povodom posljednjih aktivnosti vezanih za izbor selektora A-reprezentacije BiH.