Vijesti

Šta je to Dodik tražio od Orbana? Ovo bi moglo do temelja uništiti Republiku Srpsku

Iako je prethodnih dana pompezno najavljena ova posjeta ipak nije zvanična i odvijala se u privatnom ugostiteljskom objektu, čiji je vlasnik jedan od kumova Milorada Dodika, Budimir Stanković. Prema nezvaničnim izvorima, Dodik je od Orbana tražio da mu pomogne kako bi već naredne godine na Bečkoj berzi obezbjedio novi kredit za Republiku Srpsku u iznosu od jedne milijarde KM, piše BNTV.

Privatna posjeta mađarskog premijera Viktora Orbana sa saradnicima Banjaluci, odnosno Miloradu Dodiku završena je bez zvaničnih izjava.

Iako je prethodnih dana pompezno najavljena ova posjeta ipak nije zvanična i odvijala se u privatnom ugostiteljskom objektu, čiji je vlasnik jedan od kumova Milorada Dodika, Budimir Stanković.

Pomenuti objekat nalazi se između Banja Luke i Laktaša.

PROČITAJTE  Bebe u bolnici u Bosanskoj Gradišci dobile sepsu: Istražuje se šta se desilo

Šta su bile zvanične teme tih razgovora nije poznato.

Prema nezvaničnim izvorima, Dodik je od Orbana tražio da mu pomogne kako bi već naredne godine na Bečkoj berzi obezbjedio novi kredit za Republiku Srpsku u iznosu od jedne milijarde KM.

Ovom radnom sastanku i ručku prisustvovao je i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Izostalo je i zvanično saopštenje sa sastanka, ali je na twitter nalogu SNSD-a, kako Srna prenosi navedeno da Republika Srpska i Mađarska nastavljaju odličnu saradnju i da je to zaključeno na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom.

PROČITAJTE  Reis Kavazović: Izgradili smo zdanje koje će nas učvrstiti u bratstvu i prijateljstvu

“Zahvalni smo za razumijevanje Mađarske koje ima za Republiku Srpsku i uvijek smo tu da ugostimo naše dobre prijatelje”, objavljeno je na Twitter nalogu SNSD-a, koji je prenijela Srna. 

Ukoliko je zaista tačna ova informacija o novom ogromnom zaduženju RS-a od milijardu KM jasno je da bi to predstavljalo novi udarac na građane BiH koji žive u manjem entitetu te na ionako posustalu privredu RS-a.

Republika Srpska već grca u dugovima te svake godine dodatno ekonomski zaostaje za Federacijom BiH i regionom te se s pravom možemo zapitati da li bi novo veliko zaduženje bio posljednji udarac od kojeg se manji bh. entitet ne bi mogao oporaviti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare