Sport

Šta se dešava u Nogometnom savezu BiH? Ivaylo Petev uopće nije otpisan

Ivaylo Petev uopće nije otpisan, kad je u pitanju ostanak na klupi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje Raport.

Iako javnost već danima licitira sa mogućim kandidatima za klupu "Zmajeva", saznajemo da u Nogometnom savezu BiH još uopće nisu prelomili da okončaju saradnju sa 47-godišnjim bugarskim stručnjakom.

Ivaylo Petev: Istječe mu ugovor

Ugovor između NSBiH i Peteva istječe 31. decembra. O njegovoj je sudbini Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH trebao raspravljati 29. decembra u Sarajevu.

No, ta je sjednica odgođena za 4. januar zbog bolesti predsjednika Izvršnog odbora Vice Zeljkovića.

Do tada, sigurno se neće znati ostaje li Petev ili odlazi.

Taj dan održat će se sjednica Izvršnog odbora NSBiH sa samo jednom tačkom. To je analiza rada Peteva u proteklom periodu.

Ukoliko izvještaj dobije pozitivnu ocjenu, čelnici NSBiH spremni su stupiti u pregovore sa Petevom. Ukoliko bi njegovi uvjeti bili prihvatljivi, došlo bi do produžetka saradnje.

Prvo mjesto u Ligi nacija

Tek ako ostanak Peteva definitivno otpadne, krenulo bi se u konkretne pregovore sa drugim kandidatima.

U medijima se licitira sa velikim brojem kandidata (Safet Sušić, Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević...). Kako kaže naš izvor u NSBiH, to su sve imena koja se "rutinski" spominju pri gotovo svakom izboru selektora.

Ipak, priznaje da su sve to kvalitetni stručnjaci i nije nemoguće da neko od njih bude i sada aktuelan ukoliko Petev ne ostane.

Podsjetimo, Petev je nedavno osvojio sa “Zmajevima” prvo mjesto u grupi 3 Lige B. To je značilo i plasman u najviši rang, A-diviziju Lige nacije, u idućem ciklusu.