Gradonačelnik Banje Luke

Stanivuković najavio: Od naredne godine besplatan javni prevoz za sve penzionere

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa saradnicima uručio je danas penzionerima sa najnižom penzijom besplatne kartice za javni prevoz.

Tom prilikom poručio je da je ponosan što 1.200 penzionera sa najnižom penzijom već treću godinu za redom ostvaruje svoje pravo na besplatan javni prevoz, dok je za sve ostale 30 odsto povoljniji, te naglasio da gradska administracija neće odustati od zacrtanog cilja, a to je da već naredne godine svi penzioneri imaju potpuno besplatan javni prevoz na području Banjaluke.

"Oko 40 hiljada naših sugrađana starijih od 65 godina od naredne godine imaće potpuno besplatan javni prevoz za sve gradske i prigradske linije", istakao je gradonačelnik Banje Luke.

Kako je kazao, ovo je značajna podrška ovoj kategoriji stanovništva koja im olakšava mobilnost, te dodao da gradska administracija radi i na tome da dodatno olakša život penzionera.

"Aktivno radimo na izradi kartica prijateljstva kako bi penzioneri mogli ostvariti popuste na kupovine u marketima i apotekama. Zajedno sa kartama za prevoz na ovaj način penzioneri mogu ostvariti i veće uštede i ta sredstva iskoristiti za nešto drugo – istakao je on, te dodao da će se u narednom periodu nastaviti politike za poboljšanje životnih uslova za penzionere", zaključio je Stanivuković, objavljeno je na sajtu Gradske uprave u Banjaluci.

Podsjećanja radi, javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom do 285 KM je u potpunosti besplatan, dok je za ostale povoljniji za 30 odsto. Odjeljenje za saobraćaj i puteve izdaje oko hiljadu i 200 mjesečnih karitca za javni prevoz za penzionere koji imaju najnižu penziju. Osim ovih kategorija, Grad je obezbijedio i besplatan javni prevz za učenike i studente sa četvoro i više djece. Ovo su samo neke od politika Grada kojim želi da se pruži podrška mnogim kategorijama naših sugrađana, stoji na sajtu Gradske uprave.