Politika

Stanivuković, Vukanović i Trivić digli Banja Luku na noge žestokim govorima: Mile, pakuj se i odlazi

Atmosferu na protestima opozicije u Banjoj Luci ustalasali su svojom govorima gradonačelnik Draško Stanivuković, te zastupnici u NSRS Jelena Trivić i Nebojša Vukanović.

Stanivuković je poručio sa protesta na Trgu Krajine da je RS umorna od afera vlasti.

“Eto mene, eto nas, eto borbe sa njima. Ovim riječima su naši slavni preci počeli borbu protiv turskog zuluma. Danas mi ovom riječima počinjemo našu borbu protiv porodičnog zuluma i Dodikovih domaćih dahija. Ovo nije protest, ovo je ustanak protiv privatne države i privatizovanih porodičnih institucija, ovo je naš prvi građanski i narodni ustanak za RS. Ako hoćemo da slomimo režim, ako hoćemo da slomimo Milu i njegovu silu, onda ovakvih ustanaka, mora biti još”, rekao je on.

Stanivuković je dodao da je samo kod ove vlasti moguće da se 35 miliona troši na garažu, a da poginuli borci nemju centralno spomen obilježje.

“Blokirali su Banja Luku. Ne daju budžet. Nikada nije oprostio građanima Banje Luke što su glasali za promjene, nema dana da se nije svetio, po onom predizbornom obećanju, jedinom koje ispunjavaju. Blokiraju gradnju parka, blokiraju rad skupštine, blokiraju projekte. Kažu da sam nezreo, a ja kažem da su oni zreli, ali za zatvor”, istakao je.

PROČITAJTE  HDZ BiH: Neviđeni pritisci na ministra Bevandu kulminirali su pozivom na kršenje zakona

“Pozivam tužilaštvo da radi, hapsi i rješava slučaj kiseonik. Pozivam i Skupštinu da zakaže sjednici, ako ne bude ići ćemo do crvenog komiteta. Očekujemo da će tužilaštvo uhapsiti Đajića, Šeranića, Čađu i sve odgovorne u aferi “Kiseonik”. Nećemo dozvoliti da se BN televizija ugasi”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je svoje obraćanje završio riječima: “Rodoljubi, u ovakvoj nesreći koja nas je zadesila trebamo se više nego ikada ohrabriti i pokazati svijetu da smo dostojni potomci naših slavnih predaka. Otadžbina naša je u opasnosti i ona traži brzo našu pomoć, zato budimo tu da joj pomognemo! Živjela Banja Luka, živjela RS, živjela Srbija”.

Stanivuković je istakao da je opozicija nakon 22 godine pobijedila u Banjoj Luci.

Jelena Trivić poručila je okupljenim građanima da joj je srce veće od Rusije.

“Veličina mog srca ne može se izmjeriti. Ovo je sloboda. Ne damo im ni Hercegovinu, ni Romaniju ni Semberiju, ni Birač, ni našu ljutu Krajinu. Sve su obesmislili i jedna ih riječ opisuje – izdajnici. Toj izdaji se mora stati nogom za vrat da se više nikad niko ne usudi da to radi ovoj zemlji, ja ne idem i ne dam ovu zemlju nikome”, poručila je ona u svom govoru.

PROČITAJTE  Performansi u Sarajevu i Banjoj Luci: Kakva su iskustva bh. građana u zdravstvenim ustanovama?

Građanima se potom obratio Vukanović, koji je jedva došao do riječi, jer mu je cijeli Trg aplaudirao i izgovarao njegovo ime.

“Ovo vrijedi više od svog blaga ovog svijeta. Nijedan lopov nije opljačkao svoju kuću, razorio svoj dom. Ovdje je 20.000 ljudi, ako može aplauz da se čuje do Bakinaca”, poručio je Vukanović.

“Svu su nam djecu rasturili. Mile, pakuj se i odlazi, dosta je. Skinuli smo lance i okove, od danas više nema stajanja. Moramo donijeti slobodu ovim ljudima. Dajte veliki aplauz Slađani Jašarević, koja ga je ponizila. Nek stisne sad pa neka ne da repetitor BN televiziji. Živi i zdravi bili, hvala do neba”, zaključio je Vukanović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare