ipak će ih pozvati

Stevandić optužuje opoziciju: Ovo je krunski dokaz da su čitavo vrijeme radili sa Schmidtom i stranim ambasadama

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić uputio je poziv na konsultacije svim partijama u NSRS i lokalnim zajednicama, u vezi sa održavanjem lokalnih izbora.

"Kao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske uputio sam poziv na konsultacije, svim partijama u parlamentu Republike Srpske, kao i svim partijama u lokalnim zajednicama, vezano za održavanje lokalnih izbora.

Moram da kažem da sam neprijatno iznenađen da su predstavnici Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa, Narodnog fronta i stranke Za pravdu i red, samo nekoliko minuta nakon što je saopćena ova namjera za održavanjem konsultacija, a da nisu ni vidjeli poziv i dnevni red, pokrenuli nevjerovatnu, uvredljivu kampanju prema meni.

To predstavlja krunski dokaz da su čitavo vrijeme radili sa Christianom Schmidtom i nekim ambasadama na kreaciji zakona koji nameće Christian Schmidt", rekao je Stevandić, prenosi RTRS.

Istakao je da je njihova reakcija više iskazivanje lojalnosti stranom faktoru, nego racionalno razmišljanje.

Iako, dodaje Stevandić, to "smatram krajnje nemoralnim i licemjernim postupkom, koji potvrđuje lojalnost strancima, svejedno ću da im uputim poziv za sastanak u ponedjeljak u 14 sati".