uoči tzv. svesrpskog sabora

Stevandić u zanosu mitomanije: Počela je historijska integracija srpskog naroda, konačno smo dočekali ujedinjenje

Predsjednik NSRS Nenad Stevnadić kazao je uoči održavanja tzv. svrsprskog sabora u Beogradu da je počela 'historijska integracija srpskog naroda'.

"Počeo je period srpskih integracija i došao je trenutak kad možemo napokon da dočekamo ujedinjenje i jedinstvo srpskog naroda, što je ključno za budućnost Srbije i Republike Srpske", naveo je Stevandić.

On je kazao da je ovaj trenutak historijski i značajan jer su 'Srbi konačno dočekali trenutak kada su postali svjesni svoje snage i mogućnosti integracije'.

"Ako i po čemu bude upamćena ova generacija i predsjednik Srbije, bit će da je završeno vrijeme srpskih dezintegracija i dezintegracionih procesa i da je počelo i vijek i vrijeme srpskih integracija i da smo ušli u neku fazu, kada smo postali svjesni da smo mi kao narod dočekali mnoga oslobođenja i od Turaka, i od Austro-Ugara, Bugara, od fašista, nacista, ali da sada napokon dočekujemo i to svoje ujedinjenje", rekao je Stevandić.

U svom mitomanijskom govoru Stevandić je dalje naveo da je RS 'kao ključni državotvorni entitet srpskog naroda', najveće 'srpsko dostignuće u posljednjih 200 godina'.

Stevandić je naglasio važnost očuvanja teritorije, vlasti i organizacije Republike Srpske, što omogućava sigurnost svim Srbima.

"Srbija kao matica i Republika Srpska kao državotvorni entitet, koji je najveće srpsko dostignuće u zadnjih 200 godina, jer to je jedina teritorija koju smo sačuvali. Imamo narod, vlast i organizaciju i Ustav, znači mi možemo da budemo zaista ponosni, jer počinje vijek integracija", izjavio je Stevandić.

Onda je održao odu pohvale Miloradu Dodiku, Aleksandru Vučići i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Ovo će biti vijek lidera, a ne vijek činovnika, rekao je Stevandić, dodajući da su lideri poput Vučića, Orbana i Dodika primjeri političara sa stvarnim rezultatima i podrškom naroda.

"Vi u Evropskoj uniji, a i na svjetskom nivou, imate uglavnom činovnički aparat. Nema lidera sa velikim poštovanjem i rezultatima u svom narodu", naveo je Stevandić.

On je naravno iskoristio priliku i da iznosi netačne informacije i narative o navodnoj granici između entiteta u BiH.

"Јedine granice od 1945. u Evropi koje su nacrtane i koje su međunarodno priznate kao dio međunarodnog ugovora koji se zove Dejtonski sporazum su granice među entitetima, odnosno granice Republike Srpske i Federacije BiH", rekao je Stevandić.