DIREKTIVA EU

Stižu nova pravila za WhatsApp, evo o čemu se radi

Stižu nova pravila za WhatsApp. Zahvaljujući direktivi EU, WhatsApp mora dozvoliti poruke s drugih platformi poput Signala i Telegrama. Nova pravila će preciznije definirati i odrediti koje vrste sadržaja smiju biti dozvoljene u aplikaciji i novopridošlim kanalima, kao i pravnim te tehničkim detaljima o tome kako se WhatsApp poruke mogu proslijediti drugim aplikacijama - i obratno.

Ako vam se ovo čini teško izvedivim i problematičnim, niste sami. Hrpa stručnjaka u EU dijeli vaše mišljenje. Iz WhatsAppa, s druge strane, poručuju da će njihova enkripcija raditi i prema drugim mrežama, no stručnjaci za potrošače poput Rona Perdussa kažu da nije potpuno jasno kako će kompanije međusobno urediti standarde oko sigurnosti podataka. 'Tu postoji relativno mali rizik' rekao je Perduss.

Prema objavi WhatsAppa, da bi pristali na nova pravila ne morate napraviti apsolutno ništa - samo nastavite koristiti aplikaciju. Ako vam je ideja primanja poruka sa Signala i Telegrama mrska, imate još malo vremena za pronaći alternativu. Nova pravila stižu i niko ih, čini se, ne može zaobići.