nepoznati uzrok

Strahovita eksplozija na granici između SAD-a i Kanade, stigao i FBI. CNN javlja da ima mrtvih

Dugin most koji povezuje SAD i Kanadu na slapovima Niagare u državi New York zatvoren je nakon eksplozije vozila.

Ured gradonačelnika slapova Niagare rekao je da je incident uključivao vozilo koje je iz Kanade prelazilo u SAD.

FBI je na mjestu događaja, a oglasili su se i na X-u. ‘Terenski ured FBI Buffalo istražuje eksploziju vozila na mostu Duga, graničnom prijelazu između SAD-a i Kanade na slapovima Niagare. FBI koordinira s lokalnim, državnim i federalnim partnerima u provedbi zakona u ovoj istrazi. Kako je ova situacija vrlo promjenjiva, to je sve što možemo reći u ovom trenutku.‘

Ron Rienas, generalni direktor Uprave za javne mostove Buffala i Fort Eriea, rekao je za ABC News da su sva četiri kanadsko-američka mosta preko rijeke Niagare zatvorena zbog opreza dok traje istraga o mostu Duga.

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul rekla je: "Po mojim uputama policija države New York aktivno surađuje s FBI-jevom zajedničkom radnom grupom za terorizam na nadziranju svih ulaznih točaka u New York. Putujem u Buffalo kako bih se sastala s policijom i hitnim slučajevima odgovorne osobe i obavijestit će građane New Yorka kada bude dostupno više informacija."

Fox News pak tvrdi kako njihovi izvori kažu da je eksplozija vozila bio pokušaj terorističkog napada.

  • Eksploziv je bio u vozilu u to vrijeme, a dvije osobe koje su bile u automobilu su mrtve. Ozlijeđen je i granični službenik, rekli su izvori za Fox News. Da su dvije osobe preminule, objavio je i CNN.