Austrija

Strava i užas: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Austrijska policija u petak je pokrenula istragu protiv sedamnaest osoba, većinom maloljetnika, zobg sumnje da su seksualno zlostavljali 12-godišnjakinje tijekom nekoliko mjeseci.

Dvanestero osumnjičenih maloljetnici su stariji od 14 godina, dvoje ih je mlađe od 14 zbog čega ne mogu kazneno odgovarati u Austriji. Jedna osumnjičena osoba ima 19 godina, a identitet dvoje osumnjičenih još je nepoznat, prema izvještaju austrijske policije. Među osumnjičenima su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, prenosi AP.

Osumnjičeni su za ozbiljno seksualno zlostavljanje maloljetne osobe kao i za pornografsko prikazivanje maloljetnje osobe, izvijestio je glasnogovornik policije.

Policija sumnja da se zlostavljanje odvijalo u periodu od veljače do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih, ali i na drugim mjestima u Beču. Policija ih sumnjiči da su u jednom slučaju koristili fizičko nasilje, a u ostalima verbalno kako bi žrtvu primorali na seksualni odnos.

Žrtva i njena majka slučaj su policiji prijavile u listopadu.

U četvrtak je ispitano 13 osumnjičenika starijih od 14 godina. Neki od njih izjasnili su se krivima, a jedan je uhapšen zbog opiranja policiji.

Istražitelji još ispituju materijal s njihovih mobilnih telefona.