užasna nesreća

Strava u Hrvatskoj: Na roštilju mu se zapalila boca sa benzinom, on je bacio na bebu. Doktori joj se bore za život

Djevojčica stara manje od dvije godine teško je povrijeđena u naselju Blaca u Solinu (Hrvatska), gdje je u nedjelju oko 14 sati zadobila opekline po čitavom tijelu zbog čega je privedena jedna osoba, izvijestila je splitska policija.

Policija je oko 14 sati iz KBC Split dobila informaciju da je liječnička pomoć pružena djetetu koje ima opekline po tijelu izazvane zapaljivom tekućinom.

"Prema do sada prikupljenim informacijama u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području, za paljenje vatre osoba je koristila zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci te je u jednom trenutku vatra zahvatila bocu, zbog čega je osoba bacila zapaljenu bocu sa zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete. Vatra je zahvatila curicu izazvavši joj opekline po tijelu", izvijestila je policija.

Osoba koju se povezuje s tim događajem nalazi se u prostorijama policije te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje dok se na mjestu događaja obavlja uviđaj. U bolnici se saznaje da je dijete u životnoj opasnosti.

Kako neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija, teško je povrijeđena djevojčica stara godinu i 3 mjeseca. Nalazi se u splitskoj bolnici na respiratoru, ima jako teške opekline glave i lica i liječnici joj se bore za život.

Tragedija se dogodila na izletištu u Blacama kada se okupilo društvo slaveći rođendan. Uzvanici su krenuli pripremati roštilj i paliti vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazi u plastičnoj boci.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući pozorno oko sebe u strahu je bacio bocu dalje od sebe. Na žalost, boca je najvjerovatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je vatra zahvatila po tijelu.

Članovi njene porodice i ostali prisutni odmah su priskočili djevojčici i pokušavali ugasiti plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.