zdravlje ujutro

Stručnjaci tvrde da je jutarnja erekcija zapravo jako dobra stvar

Evo šta zapravo predstavlja jutarnje uzbuđenje kod muškaraca.

Većina muškaraca se ujutru budi sa jutarnjom erekcijom i to nije ništa neobično. Postoji valjan razlog zašto se to dešava, a nisu "mokri" snovi. Ta više, jutarnje buđenje vašeg "ponosa" može da bude i odlika dobrog zdravlja.

Kate Mole, stručnjak za intimne odnose i veze rekla je da postoje uobičajeni mitovi u koje ljudi vjeruju kada je riječ o jutarnjoj erekciji. Kejt je za The Sun rekla da, ako se muškarac probudi sa jutarnjom eekcijom, to ne znači da ste uvijek u naletu strasti. U stvari, sasvim je normalno da muškarac počinje svoj dan izgledajući malo uzbuđeno. U stvari, to bi čak moglo značiti da je dobrog zdravlja.

"Noćna tumescencija polnog organa ne znači da se muškarac probudio uzbuđen ili da je samo imao eotski san (mada to ponekad može biti slučaj). To je zapravo znak zdrave cirkulacije i aktivnosti nervnog sistema", objasnila je Kejt i dodala da tokom spavanja pripadnici jačeg pola mogu da dožive između tri i pet eekcija, ali posljednja je uvijek najuočljivija. Kejt je rekla da muškarci treba da brinu samo ako to iznenada prestane da se dešava.