slijedi žrijeb

Sud BiH donio odluku koja bi SNSD mogla izbaciti iz vlasti. Crnadak: BiH je dobila 50 posto šansi da ugleda svjetlo na kraju tunela

Sud BiH odbio je žalbu SNSD-a i potvrdio odluku CIK-a da se potvrdi sporni listić PDP-a u izboru delegata za Dom naroda BiH iz NSRS.

To znači da će o mandatu delegata odnosno o tome da li će PDP dobiti drugog ili će SNSD-u ostati četvrti delegat odlučivati žrijeb.

To je za Raport komentirao Igro Crnadak, generalni sekretar PDP-a.

"Kao neko ko je učestvovao u komisiji i u tom glasanju, tvrdio sam da je listić ispravan i osjećam satisfakciju zbog odluke Suda koja dokazuje da je pravda u ovoj zemlji ipak moguća.

BiH sad ima 50 posto šanse da ugleda svjetlo na kraju tunela. Bit će važnije da se vidi u Federaciji i u Sarajevu ko je spreman da razmišlja o budućnost naše djece, a ko se čak i u tim novim okolnostima neće htjeti odlijepiti od Dodika", naveo je Crnadak.

Upitan da komentira izjave Denisa Zvizdića (za Raport) u kojima je naveo da je moguće praviti prekompoziciju, ali da Dragan Čović to odbija.

"Ako se desi ova krupna promjena na političkoj sceni BiH morat će se odrediti svaka politička partija u FBiH. Pa i HDZ. Ako ostane Čović pri tome, vidjet ćemo šta će biti. Mogući su razni scenariji", zaključio je Crnadak.