Sport

Sud ga odbio pustiti da se brani sa slobode. Dani Alves ostaje iza rešetaka

Dani Alves ostaje iza rešetaka. Sudija je odredio preventivni pritvor bez kaucije za slavnog brazilskog nogometaša.

Sud u Barceloni smatra da najtrofejniji svjetski igrač predstavlja veliki rizik, jer bi mogao pobjeći s obzirom na njegove finansijske mogućnosti i činjenicu da živi izvan Španije, u Meksiku.

Alves (39) optužen je za seksualni napad na jednu ženu u noćnom klubu u Barceloni u noći 30. decembra.

Dani Alves je danas popodne primljen u zatvor Brians 1, u Sant Esteve Sesrovires (Barcelona). Policija je uhapsila je Alvesa nakon što je bivši igrač Barcelone dao izjavu u policijskoj stanici.

Brazilac je optužen za navodni seksualni napad na djevojku u noćnom klubu Sutton u Barceloni.

Navodna žrtva tvrdi da joj je Alves zavukao ruku ispod donjeg veša u noćnom klubu. Igrač je prijavljen 2. januara. Potom je dao izjavu u policijskoj stanici.

Podsjetimo, Dani Alves napustio je Barcelonu na kraju prethodne sezone nakon što mu Uprava nije ponudila novi ugovor. Brazilac je potpisao za meksički klub Pumas i igrao na nedavnom Svjetskom prvenstvu sa brazilskom reprezentacijom.

Došao je potom provesti nekoliko dana u Barceloni, gdje su se desili događaji za koje je optužen i koji su doveli do njegovog odlaska u zatvor.

Alves i njegovi advokati negiraju optužbe. Ističu da se Alves zadržao jako kratko te noći u pomenutom klubu te da nije mogao izvršiti radnje za koje ga se optužuje.

Sa Barcelonom je Alves podigao ukupno 23 pehara. Najtrofejniji je fudbaler u historiji fudbala sa 43 trofeja.

Za reprezentaciju Brazila do sada je odigrao 126 utakmice i postigao osam golova.